ДЕНОНОЩЕН ТЕЛЕФОН ЗА АВАРИИ
073 88 4171
24 - ЧАСОВА БЕЗПЛАТНА ТЕЛЕФОННА ЛИНИЯ
0800 18 421
ПОДАВАНЕ НА ДАННИ ЗА ВОДОМЕР
073 51 9861
ИНФОРМАЦИЯ ЗА ПРЕПИСКИ ПО ДОКУМЕНТИ
073 51 9853

60 години! С отношение към всяка капка!!! ВОДА!!! ИНОВАЦИИ!!! КАЧЕСТВО!!!

ВиК Благоевград призовава потребителите да използват отговорно питейната вода през горещите летни месеци.
За първото шестмесечие на 2017 г. годишната инвестиционна програма на дружеството е изпълнена на 50 %.
Използването на вода за непитейни нужди през летните месеци е проблем за всички нас – и като потребители и като водоснабдително дружество, заяви на пресконференция днес инж. Росица Димитрова, управител на „Водоснабдяване и Канализация“ ЕООД – Благоевград. Тя призова всички абонати на дружеството внимателно да разходват питейна вода, особено в месеците, когато се очаква трайно засушаване и ограничени дебити на водоизточниците.
Ръководството на ВиК Благоевград разчита на добрата координация и с местните власти на територията на десетте общини, в които оперира, за ограничаване на нерегламентираното потребление.
„За момента няма проблем с наличния воден ресурс, но на няколко места на територията на дружеството се наблюдава свръхпотребление, което е свързано с поливане на земеделски култури и то след нерегламентирано свързване към нашата инфраструктура“, заяви Росица Димитрова и допълни, че данните се следят стриктно и ако има съмнения за това се изпращат контролни екипи за проверка.
Резултатите от първото шестмесечие на 2017 г. показват, че „Водоснабдяване и канализация“ ЕООД – Благоевград е успяло да изпълни инвестиционната си програма на 50%, като например на територията на Регионално поделение Гоце Делчев изпълнението е на близо 66%. „Ако времето позволява, ремонтите и подмяната на мрежата ще продължи и върху някои обекти, които не са включени в нея“ – коментира инж. Димитрова. Предстои стартиране на реконструкцията на довеждаш водопровод в района на алеята на парк Бачиново, което ще позволи предотвратяване на аварии и спиране на водоподаването заради стара инфраструктура.